Celalalt Eu
BLOG DE CE COACHING? SCRIU DESPRE... DESPRE MINE CONTACT

Ultimele articole:

”Tati, când mă fac mare, o să mă căsătoresc cu tine...”
Triada morții
Muze mute
Cu haine și fără haine
Banii și iubirea
Știu, dar nu pot
În cât timp trece...?

2014

31 decembrie 2013

Zi de bilanț. Zi de previziuni, promisiuni, proiecte, planuri.

2014

A ce sună 2014?  Îmi sună brusc a … 1914. Nu am fost niciodată prea bună la istorie. Dar 1914 înseamnă pentru mine război. Mă întreb de ce mintea mea a făcut instantaneu această asociere… Evident, 14 ? Să fie doar atât?

1914

Război. Dincolo de nenororocirile războiului, în prezent, la un secol distanță, răzbate până la mine gândul unei chemări. Chemare la arme. O singură chemare. Unitate și mobilizare. Unitate de gânduri, de țeluri, de dorință. Scop comun: lupta împotriva dușmanului exterior.

2013

Luptă. Lupta individului cu sine însuși. Epoca dependențelor, a bolilor psihice, a depresiilor, a sinuciderilor. Epoca pierderii războiului cu un singur dușman: dușmanul interior. Lupta individului cu sine însuși, o luptă cu mulți pierzători.

Cred cu tărie că atâta vreme cât ești într-o luptă permanentă, nu îți poți găsi nici calea, nici liniștea. Cu atât mai puțin fericirea.

Mă uitam într-o zi la un film. Se întâmpla pe la începutul acestui an. Nu am reținut nici numele filmului, nici actorii, nici prea multe detalii. Am păstrat în schimb cu mine o imagine și câteva cuvinte: ”toată viața ta de până acum a fost o luptă. Ești ca un balon legat de un sac de nisip. Degeaba poți să zbori, dacă stai legată de sacul cu nisip…Taie sfoara balonului, lasă-l să zboare…”

Sunt sigură că nu am văzut acel film întâmplător…Ne trăim viețile într-o luptă continuă. Alergăm, uneori chiar știm că alergăm, dar, cu toate astea, nu putem nici măcar încetini, cu atât mai puțin să ne oprim și să ne privim.

Bilanț personal. Anul 2013 este pentru mine anul victoriei. Este anul în care în sfârșit m-am oprit. M-am privit, pe dinăuntru și pe dinafară.

Este anul în care mi-am descoperit calea, vocația și pentru prima dată în viața mea am un răspuns la întrebarea ”unde te vezi peste 10 ani?”. Știu cu certitudine că voi fi coach și scriitoare, pentru că acestea sunt chemările sufletului meu. Știu de la oamenii care îmi mulțumesc, dar, mai ales, știu de la mine, din credințele mele actuale.

Am credința că fiecare dintre noi deținem soluțiile în noi, doar că…fuga continuă nu ne dă timp să le căutăm în locul potrivit, în noi înșine.

Am credința că pot fi iubită exact pentru ceea ce sunt. Am credința că numai de mine depinde să fiu fericită.

Am credința că singurul mod în care pot ajuta este să ascult și să nu judec.

2013 este anul în care am redescoperit intuiția și am înțeles că ceea ce simți prima dată este răspunsul potrivit.

Este anul în care propria mea viața mi-a demonstrat adevărul ce zace în ”niciodată să nu spui niciodată”.

Este un an pe care eu îl închei plină de recunoștință pentru toate încercările la care m-a supus viața, pentru toate ușile pe care mi le-a închis și mi le-a deschis și mai ales pentru oamenii minunați pe care i-am întâlnit și care m-au ajutat să găsesc toate aceste lucruri în mine.

Care este mesajul meu pentru tine azi:

2014

Îmi doresc ca acest an să fie, precum acum un secol, o chemare unificată: dar nu la luptă, ci la renunțare la luptă. O chemare la predarea armelor și la pace cu tine însuți.

Aseară am trimis un mesaj unui om pe care îl iubesc nespus de mult. Este mesajul pe care aș vrea să îl audă cât mai mulți oameni: imi doresc din tot sufletul ca anul viitor pe vremea asta, să îmi poți spune cine ești, ce îți dorești și unde te vezi peste 10 ani.

Simt că singurul mod de a evolua și de a fi fericiți este să descoperim mai întâi răspunsurile la aceste întrebări.

La mulți ani!

Cu drag,

Mioara

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someone
Prenume: Adresa ta de email: