Celalalt Eu
BLOG DE CE COACHING? SCRIU DESPRE... DESPRE MINE CONTACT

Ultimele articole:

”Tati, când mă fac mare, o să mă căsătoresc cu tine...”
Triada morții
Muze mute
Cu haine și fără haine
Banii și iubirea
Știu, dar nu pot
În cât timp trece...?

Sfârșitul concursului cu ceilalți. Începutul ”duelului” cu tine însuți.

15 mai 2014.
Sfârșitul unei etape – concursul cu ceilalți.
Începutul altei etape – aruncarea mănușii în ”duelul” cu tine însuți.

Timothy Gallwey, unul dintre precursorii coaching-ului, fost jucător și ulterior antrenor de tenis, în cartea sa, ”Jocul interior și Tenisul”, vorbește despre modul în care, în jocul de tenis, adversarul de dincolo de fileu nu este singurul tău adversar în timpul jocului. Mai ai și un adversar interior sau un critic interior, care ia forma minții-ego. Este vocea care te critică, te judecă și îți reexaminează fiecare mișcare. În loc să te ajute să îți îmbunătățești jocul, te împiedică.

”În orice efort uman există două arene de angajament: una exterioară și una interioară. Jocul exterior este jucat pe o arenă externă, pentru a depăși obstacolele externe, cu scopul de a ajunge la un obiectiv extern. Jocul interior are loc în mintea jucătorului și este jucat contra unor obstacole ca teama, îndoiala de sine, tulburări de concentrare și credințe sau convingeri limitative. Jocul interior este jucat pentru a depăși obstacolele autoimpuse care împiedică o persoană sau o echipă să acceseze întregul său potențial.” (Timothy Gallwey, Jocul interior și Tenisul)

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni te-am provocat la concurs – scopul acestuia a fost în primul rând de informare asupra unei metode de autocunoaștere și de atingere a obiectivelor, pe care eu o consider una dintre cele mai eficiente: coaching-ul.

Concursul ”Indecizia ta e finală?” a luat sfârșit.

Dacă te-ai înscris în concurs, te felicit! Prin simpla  înscriere ți-ai asumat deja, într-o bună măsură, obiectivul către care tinzi. Acest prim pas este extrem de important la nivel de conștientizare a ta asupra existenței ”jocului interior”, cum spune Gallwey.

Odată cu concursul se încheie și seria ghidului explicativ despre coaching. La final, iată trei măsuri de care Timothy Gallwey consideră că ai nevoie, în loc să îți asculți criticul interior:

  1. Să înveți să te observi dintr-o perspectivă detașată, să evaluezi ceea ce ai de făcut în mod obiectiv și fără judecată.
  2. Să programezi învățarea nouă utilizând imagini și exemple.
  3. Să lași lucrurile să se întâmple.

Sper că ți-am deschis apetitul pentru coaching!

concurs coaching

Cu drag,
Mioara

Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someone

Warning: Creating default object from empty value in /home/scoalapl/public_html/celalalteu.ro/wp-content/plugins/hybridconnect/hybridconnect.php on line 4727
Prenume: Adresa ta de email:
Post Tagged with

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/scoalapl/public_html/celalalteu.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273